Kommunalskatt

Kommunalskatt

Inom kort kommer den sida byggas ut med mer fakta om kommunalskatt.

Information om kommunalskatt

Kommunalskatten är en del av inkomstskatten och tas ut av kommun eller landsting. Den kommunala inkomstskatten är en proportionell skatt som inter betalas av juridiska utan enbart av fysiska personer. Kommunalskatten består av två delar:

  • Skatt till kommunen som används till främst barnomsorg, skola och åldringsvård.
  • Skatt till landstinget används till klart största delen för sjukvård.
  • Kyrkoskatten ingår inte längre i kommunalskatten utan separerade år 2000 till en kyrkoavgift för de som är anslutna till Svenska kyrkan.

Kommunalskatten är inte lika i hela landet utan kommunerna och landstingen har sjäv rätt att välja skattens storlek. År 2011 var den genomsnittliga kommunalskatten 31.55% vilket innebär 31.55 kr per intjänad 100-lapp. Mer om kommuner och landstingsskattesatser finns på kommunalskatt och skattesatser.

Minska och sänka kommunalskatten

Eftersom reglerna för inkomststatt och skattaavdrag ändras hela tiden kan det ibland var fördel att ta hjälp av extern expertis. Både revisorer och bokföringsbyråer kan vara behjälpligt för att se över inkomster, intäkter och skatter.


Allt intressant om Skatterådgivning

Här kan ni hitta en hel del intressant information och relevant fakta om skatterådgivning men också en del kul och lustigt saker gällande skatteplanering.



Meny - Skatterådgivning
Till förstasidan på www.skatteradgivning.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
InkomstskattSkattesatserMarginalskattPunktskatt